بیوگرافی بازیگران

عکس و بیوگرافی فخری خوروش بازیگر + فوت خوروش ۲۰ خرداد ۱۴۰۲

عکس و بیوگرافی فخری خوروش بازیگر + دلیل فوت خوروش ۲۰ خرداد ۱۴۰۲

عکس و بیوگرافی فخری خوروش بازیگر به همراه دلیل فوت خوروش ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ که این بازیگر زن سینما و تلویزیون به دلیل در سن ۹۴ سالگی به دلیل کهولت در آمریکا درگذشت.

عکس و بیوگرافی فخری خوروش
عکس و بیوگرافی فخری خوروش

عکس و بیوگرافی فخری خوروش

فخری اسودی مشهور به فخری خوروش (زادهٔ ۱۰ خرداد ۱۳۰۸ – درگذشتهٔ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲)[۴] بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون اهل ایران بود.

زندگی فخری خوروش

نام اصلی وی فخری خوروش بود و بعد از ازدواج با جواد اسودی با فامیل اسودی نیز مدتی شهرت داشت. ابتدا آموزگار بود و هنگام تدریس در کلاس در یکی از روزهای آغازین فعالیتش، از طرف انجمنی به نام جامعهٔ لیسانس‌ها انتخاب شد تا در تئاتر بازی کند. اولین تجربه او در این زمینه یکی از مهم‌ترین نمایشنامه‌های معروف بود: «دست‌های آلوده» اثر ژان پل سارتر. درخشش او در این اجرا باعث شد از کارش استقبال شود: از او دعوت شد در نمایش‌های بعدی از جمله «محاکمهٔ ماری دوگان» و «تاتیانا» هم نقش ایفا کند.

زندگی فخری خوروش
زندگی فخری خوروش

یکی از تماشاگران نمایش‌های خوروش فرّخ غفّاری بود که بتازگی تحصیلات سینمایی‌اش را در فرانسه به اتمام رسانده بود و برای ساختن فیلم‌های متفاوت در سینمای ایران به دنبال بازیگران مناسب می‌گشت. او در این جستجو، خوروش را انتخاب کرد و در فیلم جنوب شهر (۱۳۳۷) از بازی او استفاده کرد. اما این فیلم توقیف گشت و در سال ۱۳۴۲ با اعمال سانسور و با نام جدید رقابت در شهر به نمایش درآمد.

زندگی هنری فخری خوروش

خوروش قبل از این فیلم هم چند اثر سینمایی بازی کرده بود؛ از جمله برای تو، مستشار جزیره و بهلول که آثار چندان قابل توجهی نبودند. فخری خوروش در میان زنان بازیگر دههٔ ۱۳۳۰، از نظر استعداد بازیگری بهتر از همه بود[نیازمند منبع] و تقریباً در تمامی دوره‌های فیلم‌سازی سینمای ایران، توانست حضور مستمر داشته باشد. از اواخر دههٔ سی، از سینما کناره گرفت و نیروی خود را تماماً در تئاتر به کار گرفت و به یکی از مشهورترین بازیگران تئاتر تبدیل شد.

خوروش که به واسطه فعالیت‌های هنری‌اش خود را از آموزش و پرورش به وزارت فرهنگ و هنر منتقل کرده بود، توسط اداره جدیدش مأموریت پیدا کرد برای تلویزیون تله‌تئاتر بازی کند. اولین نمایشنامهٔ تلویزیونی او «مارگریت» نام داشت که در آن نقش ایفا کرد. او در تلویزیون به مدت ۱۰ سال هر هفته یک نمایشنامهٔ زنده ارائه کرد و در این مسیر کنار سایر هنرپیشگان و اهالی تئاتر نامدار و معتبر آن زمان نظیر عزت‌الله انتظامی، محمدعلی کشاورز، جمیله شیخی، جمشید لایق، اسماعیل داورفر، داوود رشیدی، جعفر والی، حسین کسبیان، مهین شهابی، جمشید مشایخی، علی نصیریان، اسماعیل شنگله، پرویز فنی‌زاده، منوچهر فرید، نصرت پرتوی، اسماعیل محرابی، خسرو شجاع‌زاده، فرزانه تأییدی، آذر فخر، و… کارهایی ارزنده خلق کرد.

همسر فخری خوروش

همسر اول او جواد اسودی بود. بعد از جدایی با شاپور شیبانی ازدواج کرد.

فخری خوروش از اواخرِ دههٔ ۱۳۴۰، با موج نوی سینمای ایران بارِ دیگر به سینما بازگشت و در فیلم‌هایی بازی کرد که برخی از مهم‌ترین فیلم‌های موج نو به‌شمار می‌آیند؛ از جمله آقای هالو (داریوش مهرجویی)، نفرین (ناصر تقوایی)، شازده احتجاب (بهمن فرمان‌آرا)، شطرنج باد (محمدرضا اصلانی) و سوته‌دلان (علی حاتمی). خوروش با این که در سینمایی بدون سانسور و آزاد مشغول به کار بود، به واسطهٔ بینش و تجربه‌ای که در کارهای نمایشی داشت، هنجارشکنی نکرد. این است که او جزو زنان بازیگر خوشنام سینمای ایران است.

زندگی فخری خوروش در آمریکا

وی از سال ۱۳۸۴ به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و ساعت ۸:۳۰ صبح روز۲۰ خرداد ۱۴۰۲ در بیمارستانی در شهر لس آنجلس دیده از جهان فروبست.

درگذشت فخری خوروش

زنده‌یاد فخری خوروش در سال ۱۳۸۵ به آمریکا مهاجرت کرد. در سال ۲۰۱۰ در سومین دوره جشنواره «فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو» از فخری خوروش برای ۵۰ سال فعالیت هنری تقدیر شد.

درگذشت فخری خوروش
درگذشت فخری خوروش

این بازیگر نامدار ایرانی ساعتی پیش ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ در سن ۹۴‌ سالگی درگذشت.

گردآوری: فوتوسلفی

امتیاز شما به این مطلب

فوتوسلفی

فوتوسلفی اختصاصی ترین منبع اطلاعات بازیگران و ورزشکاران ایرانی و خارجی است که از سال 1400 فعالیت خود را بصورت رسمی آغاز نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا